Nieuws
COVID-vaccinaties:
Vaccinatie in onze praktijk start 27 februari.
Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De komende tijd zullen wij zo snel als de organisatie in de praktijk en de vaccinvoorraad dat toelaat een specifieke groep patiënten gaan vaccineren.
Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat deze vaccinatie door de huisarts op dit moment alleen is voor:
- mensen geboren in 1956 en 1957
- 2 groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie:
- mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)
- mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)
Alle bij ons bekende patiënten uit deze groepen hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor vaccinatie. Alleen wanneer u tot één van deze groepen behoort en op 20-02-2021 nog geen uitnodiging heeft ontvangen, kunt u hierover contact opnemen met de praktijk.
Voor alle andere patiënten geldt: op dit moment kunnen wij niet anders dan u om geduld vragen. Wij weten niet wanneer u aan de beurt bent voor vaccinatie.
Uiteraard staat onze patiëntenzorg voorop. We plannen het vaccineren zo in dat dit spoedig en goed kan plaatsvinden, naast de zorg voor al onze patiënten.
Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?
In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.
Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.
Weer forse daling aantal sportende Nederlanders
Het aantal sportende Nederlanders is vorig jaar weer drastisch afgenomen en nog lang niet op het oude niveau. Onder jongeren is de terugloop relatief het grootst. Vooral vanwege de twee lockdowns tijdens de coronacrisis. Dat blijkt uit onderzoek van NOC*NSF.
Lees meerHelft werknemers in overgang ondervindt hinder op werk
Ruim de helft van de vrouwelijke werknemers geeft aan dat overgangsklachten weleens van invloed zijn op hun werk. Dit melden TNO en het CBS op basis van een vervolgmeting van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA).
Lees meerRuim de helft van de Nederlanders beweegt te weinig
Ruim de helft van de Nederlanders van 4 jaar of ouder bewoog vorig jaar niet voldoende. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Lees meerDit jaar meer waterpokken bij kinderen
Waterpokken is een besmettelijke ziekte. Bijna iedereen krijgt als kind een keer waterpokken.
Lees meerDermatalogen waarschuwen: niet insmeren kan leiden tot huidkanker
Dermatologen maken zich zorgen om een groeiend aantal mensen dat zich niet insmeert met zonnebrandcrème wanneer ze in de zon gaan zitten of liggen. Al langere tijd gaan berichten rond – vooral op social media – dat zonnebrandcrème slecht voor je zou zijn en ...
Lees meer'Sprake van grote onderdiagnose bij coeliakie'
Maandag 16 mei is het de Internationale Dag van de Coeliakie. Een belangrijke dag om stil te staan bij mensen die coeliakie of andere glutengerelateerde ziekten hebben. En dat zijn er nogal wat: volgens de Nederlandse Coeliakie Vereniging hebben ongeveer 174.400 ...
Lees meerNCV: 'Sprake van grote onderdiagnose bij coeliakie'
Maandag 16 mei is het de Internationale Dag van de Coeliakie. Een belangrijke dag om stil te staan bij mensen die coeliakie of andere glutengerelateerde ziekten hebben. En dat zijn er nogal wat: volgens de Nederlandse Coeliakie Vereniging hebben ongeveer 174.400 ...
Lees meerKinderen met astma hebben extra last van rook
Kinderen met astma hebben gevoelige longen. Door rook krijgt een kind meer last van astma. Ook werken astma-medicijnen minder goed.
Lees meerKip wassen verspreidt ziekmakers door de keuken
Spoel jij altijd je kip af onder de kraan voordat je het gaat bakken? Dan ben je niet de enige. Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat meer dan een kwart van de kip-etende Nederlanders rauwe kip afspoelt onder de kraan. De meesten omdat ze dit hygiënischer vinden ...
Lees meerFors meer amputaties van voet of teen in coronapandemie
Er zijn tijdens de coronapandemie veel meer voeten en tenen geamputeerd dan in de jaren ervoor. Dat komt doordat vooral veel diabetespatiënten te laat of niet naar hun arts gingen, meldt het AD.
Lees meer